Organizace výcviku

Cvičební den: sobota, středa, po dohodě a podle možností výcvikářů a figuranta může být výcvik i ve všední den nebo v neděli.

Časový plán výcviku:

Stopy: Po domluvě nebo individuálně. Předběžné informace o tom kdy a kde proběhnou se podávají nejpozději v pátek večer ve skupině na WhatsAppu, možná telefonická dohoda s výcvikářem, nutné potvrzení účasti. (Stopuje se nejčastěji na Chloumku pod vysílačem na trávě, poli nebo v lese, občas u cvičáku - podle stavu porostu.)

Poslušnost: den a čas výcviku je upřesněn v záložce "aktuality". Pokud je dopoledne, bývá to přibližně od 9:00 hodin na cvičišti, pokud je výcvik odpoledne, tak většinou od 14 hodin.

Obrany: Podle rozpisu v záložce "obrany".

Časy a místa jsou upřesňovány především na webových stránkách ZKO, e-mailem nebo na skupinovém chatu v aplikaci WhatsApp. Je povinností člena dát zprávu do pátečního dopoledne, zda přijde nebo ne, aby se mohl výcvik organizovat.

Členství v ZKO:

Uchazeče může členská schůze po roce hostování přijmout na jeho žádost za člena.

Poplatky:
členové - 1500 Kč ročně (na účet ZKO - č.ú. 204050587 / 0300)
členové studenti a důchodci - 1000 Kč ročně (na účet ZKO - č.ú. 204050587 / 0300)

přátelé ZKO, hosté (čekatelé) - 1000 Kč ročně (hotově pokladní)
Přítel ZKO, host (čekatel) může být po roce přijat členskou schůzí za řádného člena ČKS (pokud o to požádá), pak zaplatí k řádnému příspěvku i jednorázový poplatek 400 Kč (za průkazku a náklady spojené s vyřízením členství).

Členové jiných ZKO při tréninku na našem cvičáku také uhradí drobný jednorázový příspěvek 30 Kč.

Kdo by chtěl navštěvovat cvičiště jen dočasně (socializace, základní výchova a výcvik štěněte), může uhradit při každé návštěvě jednorázový příspěvek 50 Kč (hotově cvičiteli). Tito občasní návštěvníci nemají povinnost brigád.

Brigády:
Povinností každého člena i přítele ZKO, hosta (čekatele) Základní kynologické organizace je odpracovat 10 brigádnických hodin ročně (důchodci a děti 5 hodin). Členové i hosté se musí aktivně snažit dohodnout se s výborem ZKO na potřebných pracích a iniciativně činnost navrhovat. Pokud někdo nemá splněné brigádnické hodiny, je povinen na závěrečné členské schůzi uhradit za každou neodpracovanou hodinu 150 Kč do pokladny ZKO. V případě neschopnosti odpracovat brigádnické hodiny ze zdravotních důvodů, bude přihlédnuto výborem k této skutečnosti a členovi nebo hostovi bude poměrná část povinných hodin za dobu této zdravotní indispozice odpuštěna.

K výcviku budete kromě nadšení potřebovat:
Začátečník: psa, pevné vodítko, stahovací jednořadý řetízkový obojek, 10m šňůru (vodítko), hračky, míčky, pamlsky.
Pokročilý psovod: k výše uvedenému ještě široký obojek nebo postroj na obrany, stopovací vodítko nebo jinou 10m šňůru s karabinou, cedulku na stopy, předměty na stopy, aportovací činku (0,65kg, později 1kg).

Je možnost pro členy a přátele ZKO využívat na cvičišti kotec pro psa.
Velký (možnost celoročního ubytování) za 1000 Kč ročně, krátkodobě za 100 Kč měsíčně.
Malý (vhodný pouze jako odkládací ve výcvikové dny) za 300 Kč ročně.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky